Werken op vakantie: Luie Nederlanders en Japanse workaholics

Groot deel van de Nederlanders neemt geen werk mee op vakantie. Een grote multinational op het gebied van kantoren heeft onderzoek gedaan naar werknemers en vakantie.Uit het onderzoek blijkt dat een groot deel van de Nederlanders er geen moeite mee heeft om zijn werk thuis te laten tijdens een vakantie.Slechts 20 procent van de Nederlanders besluit vanuit het vakantieadres wat werk uit te voeren. De multinational Regus heeft het onderzoek uitgevoerd onder 26.000 werknemers uit 95 verschillende landen.

Net zoveel uren maken als tijdens een normale werkweek.

Sommige Nederlanders hebben er moeite mee om hun werk achter te laten tijdens een vakantie. Van de werkende Nederlanders tijdens een vakantie geeft 20 procent zelfs aan net zoveel uren te maken als tijdens een normale werkweek. Dit zijn voor 20 procent mannelijke collega’s en van de vrouwen besluit 16 procent net zoveel uren te maken als tijdens een normale werkweek. De werkzaamheden tijdens een vakantie bestaan vooral uit het opnemen van de telefoon, beantwoorden van mailtjes en het doornemen van stukken. Sommige geven aan dat ze uitjes met het gezin links laten liggen om door te kunnen werken tijdens de vakantie.

Werken tijdens de vakantie doen zowel mannen als vrouwen evenveel.

Onder de 20 procent Nederlandse werknemers zijn er ook mannen en vrouwen die één tot drie uur per dag besteden aan werk. Dit doen mannen en vrouwen bijna evenveel met 36 procent van de vrouwen en 35 procent van de mannen. Ze checken vooral even hun mail om te kijken of ze iets gemist hebben. Als ze denken dat het belangrijk is dan gaan ze het vaak direct zelf regelen ondanks dat ze vakantie hebben. Ongeveer 10 procent van de mannen en 4 procent van de vrouwen besluit meer dan drie uur per dag te werken tijdens een vakantie.

Japan heeft de meeste workaholics.

Ondanks dat 20 procent veel lijkt blijken de Nederlanders geen echte workaholics. De meeste werknemers gaan lekker vakantie vieren en besteden geen tijd aan werk tijdens de vakantie. In andere landen ligt dit anders zoals in Japan. Hier blijken de echte workaholics te zitten waarbij 70 procent aangeeft regelmatig door te werken tijdens de vakantie. Slechts 30 procent neemt in Japan echt vakantie en laat het werk liggen tot na de vakantie. Verder liggen de cijfers hoog in China en India.