De voordelen van werken in het buitenland

Voor veel mensen is het een lang gekoesterde wens: werken in het buitenland. Het is niet voor velen niet alleen een fantastische kans, maar ook een uitstekende manier om aan het CV te bouwen. Zonder twijfel is dit waar, mits u zich gedegen voorbereid. Nergens ter wereld is het mogelijk om zonder enige kennis van de lokale taal aan de slag te gaan. Het leren van de taal van het land is niet alleen voor uzelf belangrijk om makkelijker contacten te maken, maar getuigt ook van interesse ten opzichte van uw toekomstige buitenlandse werkgever. Daarnaast is het voor veel bedrijven een harde eis dat u tenminste redelijk tot goed de taal spreekt.

Nieuwe ervaringen, nieuwe blik op de wereld en werk

Wanneer u zich goed voorbereid en de taal onder de knie hebt, zult u merken dat werken in het buitenland een fantastische ervaring oplevert. Er zijn maar weinig landen waarin op dezelfde manier gewerkt wordt als in Nederland. Zeker in Azië en Zuid-Amerika gaat het er behoorlijk anders aan toe. De informatievoorziening is niet altijd zo helder als bij ons en de manier waarop tegen werken wordt aangekeken verschilt significant. Dit biedt een geweldige mogelijkheid om uzelf te ontwikkelen en nieuwe ervaringen op te doen. Het verwerven van een andere blik, ook wel een nieuwe perspectief op werkgerelateerde zaken, is één van de belangrijkste doelen voor mensen die in het buitenland gaan werken. Dit levert namelijk aanpassingsvermogen op, evenals flexibiliteit en vergrote functionaliteit.

Wat levert het werken in het buitenland u op?

Werken in het buitenland levert u naast de genoemde eigenschappen en ontwikkeling ook voordelen op op de Nederlandse arbeidsmarkt. Een buitenlandstage of een werkperiode in het buitenland is aantrekkelijk voor een Nederlandse werkgever omdat dit getuigt van culturele interesse en aanpassingsvermogen. Daarnaast is het voor veel bedrijven interessant om een fris perspectief op het huidige werk te krijgen. Dit kunt u bieden met de buitenlandervaring op uw CV. Daarbij is het wel van belang dat u werken in het buitenland serieus neemt en het niet beschouwt als een lange vakantie.