Vacature tips: Sneller een baan met digitale hulp

Het zoeken van vacatures lijkt tijdens de economische crisis steeds lastiger te worden. Een aantal tips voor het vinden van vacatures lijken dan ook mooi meegenomen. Door deze tips mee te nemen kan je sneller de nieuwste vacatures vinden.Je hoeft zo geen uren te zoeken om uiteindelijk op de juiste vacature uit te komen. Met wat digitale hulp heb je jouw vacatures zo bij elkaar zodat je kunt reageren op de leukste functies.

Facebook voor het vinden van een baan

Facebook inzetten om vacatures te vinden klinkt vreemd, maar het is zo vreemd nog niet. Jouw professionele netwerk begint vaak binnen je eigen vriendenkring. Vaak bestaan je vrienden op Facebook niet alleen uit naaste vrienden. Sommige zijn oud collega’s of oude studiegenootjes. Misschien hebben ze dezelfde opleiding gedaan en werken ze in de branche waar jij een baan zoekt. Plaats gerust op Facebook een oproep voor het vinden van een baan of laat weten dat je een baan zoekt. Facebook vrienden kunnen dit in hun gedachten houden of eventueel delen met hun Facebook vrienden. Uiteindelijk kan je misschien via anderen aan een leuke baan komen.LinkedIn

Gebruik je zakelijke Linkedin netwerk

Op LinkedIn heb je natuurlijk jouw zakelijke netwerk opgebouwd in de afgelopen jaren. Wie weet zijn er binnen jouw netwerk vacatures waarop je kunt reageren. Plaats gerust een oproep op LinedIn dat je opzoek bent naar een nieuwe baan. Wie weet vindt je de leukste baan binnen je eigen netwerk. Op LinkedIn zelf staan vaak ook een aantal vacatures waar je op kunt reageren.

Aanmelden bij vacaturesite

Het klinkt heel simpel, maar het is vaak een belangrijk onderdeel bij het zoeken van een baan. Door jezelf in te schrijven bij een vacaturebank wordt je CV sneller gevonden door bedrijven. Soms benaderen bedrijven je zelfs met hun eigen vacatures. Je kunt natuurlijk ook reageren op de diverse vacatures van de vacaturesites. Het is soms ook mogelijk om een melding per e-mail te krijgen bij nieuwe vacatures. Je blijft zo standaard op de hoogte van de nieuwste vacatures. Dit geeft je de mogelijkheid om snel en direct te reageren op de nieuwste vacatures.