Switchen van werk: Lastiger dan vroeger maar het kan!

Switchen van baan is lastiger geworden

In 2005 was het heel normaal dat je regelmatig wisselde van werk. Bijna niemand bleef langer dan vijf jaar binnen dezelfde functie werken.

De reden dat er zo vaak van baan werd gewisseld had alles te maken met de groei binnen je carrière. Het zou beter voor je carrière en groei zijn om regelmatig te veranderen van job. Je deed zo meer werkervaring op en door te switchen of hogerop te komen kwamen er weer startersplekken vrij. Voor jou had dit als voordeel dat je baas veel meer moeite deed om je te behouden en je steeds meer salaris aanbood. Maar sinds de economische crisis in 2007 is alles verandert. Terwijl je eerst in de krant las hoe vaak er wel niet van baan werd gewisseld lees je nu dat personeel er alles aan doet om bij dezelfde baas te mogen blijven werken.

Slechte doorstroming doordat werknemers niet meer switchen.

Doordat het personeel niet meer steeds switchen gaan er een hoop dingen mis binnen bedrijven. Er is geen doorstroming meer, waardoor er geen nieuwe kennis meer binnen een bedrijf komt. Hierdoor kan een bedrijf tot stilstand komen in de groei en ontwikkeling. Nog een nadeel is dat veel starters bijna geen kans meer krijgen op een goede baan omdat het ervaren personeel alle plekken bezet blijft houden. Het personeel dat normaal gesproken regelmatig van baan veranderden loopt zelf ook tegen de lamp aan. Ze beginnen zich te irriteren omdat ze te lang op dezelfde werkplek blijven hangen. Het liefste gaan ze opzoek naar een nieuwe baan met een hoger salaris of willen ze meer waardering vanuit hun baas. In de praktijk blijkt dat bijna niemand echt durft te vragen om een hoger salaris of een nieuwe functie.

Stil solliciteren is de oplossing

Maar hoe kan je proberen te switchen zonder dat je bang hoeft te zijn je baan te verliezen? De beste kansen om te switchen heb je om stil te gaan solliciteren. In deze tijd ga je niet aan je baas aankondigen dat je weggaat tenzij er een salaris verhoging aankomt. Via vacaturesites of headhunters kan je verschillende functies vinden voor ervaren personeel. Je kunt zo stilzwijgend solliciteren zonder dat je bang hoeft te zijn om je baan te verliezen. Zo kan je toch nog ervaring opdoen binnen een ander bedrijf.