Solliciteren voor de durfals: ga langs en verkoop jezelf!

Dit is voor de durfals onder ons. In plaats van een sollicitatiebrief schrijven en  versturen, ga je direct langs bij een bedrijf dat je aanspreekt en verkoop jezelf! 

Voorbereiding is de halve baan

Van te voren heb je je elevatorpitch voorbereidt. Een elevatorpitch is jouw boodschap in een minuut en vertelt wie je bent, wat je doet of wilt gaan doen en wat je sterke punten zijn. Het doel van je pitch is dat degene met wie je praat kan inschatten of hij jou zou kunnen vragen voor een baan of tijdelijke opdracht. Dit is vaak dat wat je vertelt wanneer iemand je vraagt om wat over jezelf te vertellen. Een elevatorpitch is hier de verbeterde variant op omdat je van de voren goed hebt nagedacht of je jouw kwaliteiten in die korte tijd kunt benoemen.

Beste beentje voor

Kleed je in je favoriete sollicitatiekleding, neem je (open) sollicitatiebrief en cv mee en stap in de auto of op de fiets. Vertel aan de receptioniste wie je bent, wat je komt doen (anders denkt ze dat je een vertegenwoordiger bent die iets wil verkopen) en of ze voor je na wil gaan of mevrouw xxx van personeelszaken (dat heb je natuurlijk al uitgezocht via Google, LinkedIN of anders na een telefoontje) of één van haar directe collega’s vijf minuten heeft om je te woord te staan. Wanneer je geluk hebt, maak je een goede eerste indruk want deze actie getuigd van lef! Was de persoon die je graag had willen spreken niet in de gelegenheid om je te woord te staan, dan kun je er voor kiezen om je brief en cv achter laten bij de receptie met de vraag om deze aan hem of haar te overhandigen. Ook kun je de brief later mailen, heb je meteen een leuke openingszin!