Solliciteren & kleding: Wat kan WEL en wat kan ECHT NIET?

Wat kun je beter niet aantrekken als je op sollicitatie gaat?

Na het insturen van je sollicitatiebrief en cv ontvang je het goede nieuws, je mag op gesprek! Tijd om je kledingkast weer eens te goed te doorzoeken en je meeste nette kleding te voorschijn te halen om een goede indruk achter te laten bij je potentiële nieuwe werkgever.

Toch weten veel sollicitanten de plank hier volledig mis te slaan. We vroegen aan Amber Schutte (23 jaar) van Dresscode.nl wat de meest gemaakte fashionblunders zijn tijdens een sollicitatiegesprek.

1. Uitdagend gekleed

Wil je extra indruk maken op je nieuwe baas? Dat doe je in ieder geval niet door je te bloot te kleden. Nog steeds komt het voor dat dames op een sollicitatiegesprek verschijnen met een diep decolleté, blote voeten en/of een te kort rokje. Bij veel organisaties is dit totaal ongepast. Ook als het gesprek goed verloopt, kan dit bij de evaluatie al snel tegen je werken.

2. Opvallende sieraden, symbolen en kleuren

Tijdens een sollicitatiegesprek is het de bedoeling dat jij centraal staat en niet je glimmende kettinkjes, armbandjes of een te opvallende stropdas. Dit kan de aandacht wegnemen van het verhaal dat je aan de werkgever wilt vertellen. Pas ook op met politieke en religieuze boodschappen of symbolen, want hier kun je de persoon die over jouw nieuwe baan gaat onbedoeld kwetsen.

Natuurlijk is een horloge, een armband en een ring geen probleem, maar houd het vooral beperkt en kies voor een neutrale uitstraling. Het gaat immers om je kennis en vaardigheden en niet om je bling bling. Ook het gebruik van felle kleuren is een bekende valkuil.

3. Spijkerbroeken met ‘hippe gaten’ en ‘washings’

Bij veel werkgevers kun je best solliciteren in een nette spijkerbroek. Kies dan wel voor een nette spijkerbroek, zonder gaten (ook al zijn die door de fabrikant aangebracht) en/of speciale washings. Een werkgever zal dan denken: “Als je dit al aantrekt naar een sollicitatiegesprek, wat trek je dan aan op een gewone werkdag?”.

In de regel kleed je je voor een sollicitatiegesprek netter dan voor een normale. Staat er iets over een formele werksfeer? Dan is ook een nette spijkerbroek ongewenst en kun je beter in (mantel)pak naar het gesprek gaan.

4. Zware parfum

Met een lekker geurtje is niets mis. Maar smaken verschillen en jouw smaak hoeft niet die van je gesprekspartners te zijn. Als jouw geurtje dan erg sterk is, werkt dat niet in je voordeel. Je wilt tenslotte liever dat ze je herinneren vanwege je goede verhaal en niet vanwege de hoeveelheid parfum die je op had tijdens het sollicitatiegesprek.

5. Piercings

Als je piercings hebt, kun je deze tijdens het gesprek beter even af doen of goed bedekken, want niet iedere werkgever is hier blij mee. Als je echt niet zonder je piercings wilt werken, kun je ze natuurlijk wel gewoon in laten. Je merkt dan vanzelf hoe de werkgever hierover denkt.

6. Petjes, koptelefoons en andere hoofddeksels

Tijdens een sollicitatiegesprek kun je niet verschijnen met een petje, muts of koptelefoon op. Ook bij het bij binnenkomst dragen van deze accessoires kan eigenlijk al niet. Laat petjes, koptelefoons en andere hoofddeksels dus vooral thuis, want dan kom je ook je ook niet in de verleiding ze (per ongeluk) op te zetten.

5 tips om de kledingstijl bij je nieuwe werk te achterhalen

Naast deze algemene tips is het ook verstandig je in de kledingstijl van je aanstaande collega’s te verdiepen. Hier volgen een aantal verrassende manieren om hier achter te komen.

1) Bezoek de website van de organisatie en ga op zoek naar foto’s

Vooral op de blogs van een organisatie kun vaak je goed rondkijken. Er staan hier vaak interviews met medewerkers over van alles en nog wat. Handig om iets over de sfeer op werk te weten te komen, maar nog handiger is dat deze interviews vaak worden geïllustreerd met foto’s die op werk zijn gemaakt. Misschien kun je er zelfs een foto vinden van de persoon met wie je het gesprek hebt.

2) Bekijk de (social media)profielen van aanstaande collega’s

Kun je geen blog vinden? Dan kun je ook even kijken op de twitter-en facebookpagina’s van de medewerkers. Er is een grote kans dat je daar foto’s tegenkomt die op werk gemaakt zijn.

3) Kijk op de website van een organisatie uit dezelfde branche

Staat er niets bruikbaars op de website en is het lastig om namen van medewerkers te achterhalen? Dan kun je ook kijken op de website van een branchegenoot. Vaak heeft het type bedrijf een grotere invloed op de interne dresscode dan de functie zelf. Zo zal een commercieel directeur bij een bank niet zonder pak op werk verschijnen, terwijl een commercieel directeur bij een theater er vaak erg casual bij kan lopen zonder dat dit opvalt.

4 Loop eens binnen

Als je bij een bedrijf of organisatie solliciteert dat gevestigd is in een openbaar gebouw, kun je ook gewoon eens binnen te lopen en je ogen rond laten gaan. Een bijkomend voordeel daarvan is dat je dan gelijk weet waar je moet zijn, dat scheelt soms een hoop speurwerk op de dag van het sollicitatiegesprek gepland staat.

5) Vraag het gewoon

Op de vacature staat vaak dat je voor vragen contact kunt opnemen met meneer of mevrouw X. Een prima mogelijkheid om even te bellen en te vragen naar de verwachtingen op het gebied van kleding. Zo’n vraag wordt eigenlijk altijd gewaardeerd, want het laat zien dat je de sollicitatie goed voorbereidt.