Lastige sollicitatievragen mét antwoorden

Recruiters stellen steeds vaker sollicitatievragen waarbij het meest logische antwoord niet altijd het beste antwoord is. Deze vragen hebben als doel om te zien hoe je snel je kunt schakelen en hoe je reageert in onverwachte situaties. Welke vragen zou je kunnen verwachten en welk antwoord zou je kunnen geven?

Hoe heb je je voorbereid op dit gesprek?

Een openingsvraag om erachter te komen hoe serieus en slim je eigenlijk bent. Antwoord hier niet om dat je zo open mogelijk het gesprek in bent gedaan en dat je je intuïtie je wel door het gesprek heen zal helpen. Vertellen dat je je goed hebt voorbereid, levert je al twee punten op. Voorbereiden is meer dan alleen het lezen van de website. Google bijvoorbeeld eens de organisatie, of vul de naam van het bedrijf in verschillende websites van dagbladen in. Dan kun je refereren aan een artikel in een krant of tijdschrift. Van te voren het LinkedIN profiel van je gesprekspartners bekijken en wellicht daar iets uit benoemen doet het ook goed.

Wat spreekt je aan om voor onze organisatie te komen werken?

De organisatie als 'fantastisch' benoemen is te makkelijk. Je weet overigens (vaak) niet of het bedrijf wel zo fantastisch is zoals je hoopt. Benoem liever dat je hebt gelezen dat ze bezig (gaan) zijn met een aantal projecten die je erg aanspreken en dat die ook bij jouw kennis en ervaring passen. Of dat je voor meer informatie had gesproken met de dame van de receptie of de medewerker van HRM en dat je dat een leuk gesprek vond en er een goed gevoel bij kreeg.

Benoem eens een slechte eigenschap van jezelf

Deze vraag vraagt om je kwetsbaar op te stellen en een stukje zelfkennis te laten zien. Ratel je (zeker!!) niet al je slechte eigenschappen op; dan is de beslissing snel gemaakt. Geef er liever een positieve draai aan. Bijvoorbeeld dat je vriend of vriendin wel eens moppert dat je vaak nog 's avonds aan het werk bent maar dat dat komt omdat je zo betrokken bent bij de organisatie.

Waarom ben je op zoek naar een andere baan?

Je bent natuurlijk veel te goed voor je huidige baan. En het salaris dat je nu krijgt, is veel te karig voor de resultaten die je boekt. Dat kan wel zo zijn, maar daar ga je die nieuwe baan niet mee binnen halen. BE POSITIVE en laat zien hoe loyaal je bent. Al ben je op de meest vervelende manier bedankt voor je inzet, vertel dan dat je na jarenlang er met veel plezier er te hebben gewerkt, merkte dat je toe was aan een nieuwe omgeving. En dat je een hoop hebt geleerd maar dat je merkt dat je je kwaliteiten in een andere branche wilt inzetten. Ach, laat het ook eens in jouw voordeel werken, de crisis. Er gingen al langer geruchten dat het wat minder ging en dus heb je dit als een kans gezien om je verder te oriënteren.

Welke kwaliteiten zou volgens jou de ideale kandidaat moeten bezitten om deze vacature goed te kunnen vervullen?

Of te wel: welke verwachtingen heb jij van het geschetste profiel en komen die overeen met wat de organisatie zoekt. TIP! Benoem 2 tot 4 functie-eisen zoals die in de vacature zijn genoemd en op welke manier jij hier kennis en ervaring in hebt.

Succes!