Sollicitantencode: voor de ideale kandidaat

Naast een code voor werkgevers is er ook een sollicitantencode. Een goede sollicitatieprocedure vraagt niet alleen om goede werkgevers, maar net zo zeer om goede sollicitanten. Ben jij een goede kandidaat, volgens de sollicitantencode?

Solliciteer reëel!

Je hebt al heel veel brieven geschreven maar je krijgt afwijzing na afwijzing. Vraag je dan af of je wel op de juiste (reële) vacatures solliciteert. Net afgestudeerd en reageren op een vacature waar minimaal 10 jaar ervaring wordt gevraagd is zonde van je tijd. Een sollicitatiebrief schrijven vol met spelfouten waarin je aangeeft hoe goed jij als directiesecretaresse zou kunnen werken is echt gedoemd om te mislukken. Maar ook een briefje typen met als tekst "hallo, ik wil werk, alles is prima, ik doe alles, bel me" (en geloof me, ik heb ze zelf gezien!!!) geeft niet de indruk dat je écht wilt. Lukraak brieven sturen maakt het nog niet solliciteren!

Nevenfuncties of hybride ondernemer

In je sollicitatiebrief en zeker tijdens het gesprek, zul je als kandidaat zelf moeten aangeven wanneer je nevenfuncties hebt of een hybride ondernemer bent. In veel gevallen hoeft dit helemaal geen probleem te zijn, maar het kan zeker wel beïnvloeden. De verantwoordelijkheid om dit te melden ligt bij JOU!

Presenteer jezelf zoals je bent

Je wilt je in een brief of tijdens een gesprek jezelf van jouw beste kant laten zien. Daar zal je jouw positieve kanten (willen) benadrukken. Dat is wat anders dan de boel dusdanig verdraaien of glashard liegen.

Eerlijkheid en duidelijkheid

Tijdens een gesprek krijg je misschien te maken met vertrouwelijke informatie. Van jou wordt verwacht dat je hier integer mee omgaat. Maar strooi zelf niet  lukraak met (vertrouwelijke) cijfers en weetjes over je huidige/laatste werkgever.

Wedden op meerdere paarden

Je hebt waarschijnlijk niet op een paard gewed tijdens de zoektocht naar een baan. En dat is natuurlijk geen enkele probleem en zelfs je goed recht. Maar wanneer je er uit bent gekomen met een werkgever is het wel zo netjes om andere procedures af te zeggen. Ja, je hebt een proeftijd, en ja, dan mag zowel jij als de werkgever er voor kiezen om afscheid van elkaar te nemen. Maar echt netjes is het niet om na 3 weken te zeggen dat je er mee stopt omdat je een andere baan hebt gevonden.