Persoonlijke ontwikkeling: Blijf leren, word beter dan je was en ontwikkel jezelf!

Wanneer je geen baan hebt, krijg je misschien al de kriebels. Je MOET en ZAL een baan hebben. Hoe kun je anders je huur of hypotheek betalen? En die vakantie waar je zo aan toe was? Dit is niet meer dan logisch, het zoeken van een baan is een belasting voor jou en je thuissituatie. Dit geeft stress. Maar hele dagen op internet kijken, kranten lezen en bellen voor vacatures heeft na een aantal weken geen zin. Je zal zien dat je de steeds dezelfde vacatures tegen komt. Het werkt alleen maar frustrerend  Probeer je de nood een deugd te maken en gebruik je tijd ook om jezelf te verbeteren, door bij te leren. Ontwikkel je persoonlijke ontwikkeling!

Er zijn tal van mogelijkheden om jezelf beter te maken, om bij te blijven in jouw vakgebied. Lees een boek over een werkgerelateerd onderwerp. Abonneer je op verschillende mailinglijsten. Maar dit is ook een goed moment om een van de vele (zowel betaalde als gratis) online cursussen te doen. Heb je nog maar weinig ervaring met word en excel, ga dan op zoek naar een site waar je dit stap-voor-stap kunt leren. Ben je niet zo’n lezer, dan heeft Youtube ook veel filmpjes waar je van kunt leren.

Let wel op dat je het volgen van een cursus niet als excuus gebruikt om maar niet te solliciteren. Die cursus kan je helpen bij het vinden van een baan, het is geen doel op zich. Zelfstudie kan heel erg effectief zijn. In bijlagen 2 vind je een overzicht van online gratis en betaalde cursussen over verschillende onderwerpen, evenals boekensuggesties.

Ben je niet echt een zelfstuderend theorie of leestype, kijk dan eens in de krant voor advertenties. Maak ook in buurthuizen worden regelmatig korte opleidingen gegeven zodat je gemakkelijker kan werken software. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van je basisniveau en je behoeften. Een basiscursus Word wordt misschien wel gratis of tegen een kleine vergoeding gegeven in het plaatselijke buurthuis of school. Wil je echter met draaitabellen in word gaan werken, of Word gaan gebruiken als toekomstig copywriter, dan zit je al snel in het commerciële aanbod.

opleidingsinstituten

online betaald

online gratis

TIP! Op http://www.instruct.nl kun je voor een paar tientjes werkboeken kopen en gebruik maken de digitale leeromgeving met oefenbestanden.