Het is tijd voor optimisme. Deel de werk VIBE!

We horen het steeds meer om ons heen en voelen het in de lucht. Nederland gaat betere economische tijden tegemoet. Het is tijd voor verandering. We zitten midden in de lente en gaan een mooie zomer tegemoet. Er is eindelijk weer ruimte voor blije gezichten, hoopvolle verhalen en optimisme. De toon is gezet, voorwaarts is wat we willen. We nemen je vandaag mee in onze optimisme en hopen dat je hoopvol meeknikt.

Noem het zoals je wilt: economische vooruitgang, economisch herstel, economische groei. Bij Vacature XL gaan we de toekomst in ieder geval met frisse moed tegemoet. We lezen berichten die gaan over banken die puzzelen op nieuwe groeiramingen, de Nederlandse industrie die de wind mee heeft, en de letterlijke bevrijdende woorden: "De crisis is voorbij". Het economisch herstel beperkt zich gelukkig niet alleen tot Nederland maar is ook ingezet in de rest van de Europese Unie. Zo houdt een lichte groei van de Eurozone aan, en is de directe schuldencrisis in de EU voorbij.

Minder werkloosheid, meer kansen

De veranderingen zullen niet van vandaag op morgen zichtbaar zijn, maar het gaat geleidelijk de goede kant op. De stijging van de werkloosheid vlakt in ieder geval af. Er moet uiteraard nog veel gaan gebeuren, maar we de eerste stappen zijn gezet. Ook binnen Vacature XL zien we een stijging in de aangemelde vacatures. We zien deze groei met name terug in de industrieën ICT en techniek. Samenhangend hiermee daalde het aantal lopende WW-uitkeringen in april met 2,3 procent tot 443.000. In vrijwel alle sectoren was een daling te zien vergeleken met de maand maart.

Vol vertrouwen de arbeidsmarkt op

Binnen niet al te lange tijd zal ook een nieuwe aanwas pas afgestudeerden op zoek gaan naar een uitdagende startersfunctie. Wanneer je de banenjacht inzet via Vacature XL, zorg dan voor een volledig profiel en wees proactief. Schrijf je in op onze nieuwsbrief om volledig op de hoogte te blijven, en maak een CV op maat waarbij je rekening houdt met de algemene vuistregels. Wees verder realistisch en stel je open en enthousiast op. Wij hebben er in ieder geval alle vertrouwen in en wij gaan ervan uit dat je dit gevoel met ons deelt.

Deel het positieve gevoel

Heb je onlangs een gave baan gevonden en wil je jouw verhaal kwijt? Wat bevalt er aan je nieuwe job en heb je nog handige tips? Help andere werkzoekenden met praktische informatie. Schreeuw het van de daken en deel jouw ervaringen met ons onderaan dit bericht. Bij Vacature XL willen we dat het positiviteitsvirus overslaat op de rest van de leden, dus laat je horen!