Kick Ass banen in de online marketing

meten is weten!

Internet Marketing banen CV Plaatsen

Online marketing banen en internetmarketing vacatures!

Online marketing is HOT!

Ja, online marketing is een fantastisch vakgebied. Ook een relatief nieuw beroep dat is ontstaan met de komst van internet. Ben jij een echte internet junk en helemaal verslaafd aan het analyseren van data i.c.m. marketing dan is dit jouw vakgebied.

Waar houdt een online marketeer zich mee bezig?

Als internet specialist begeef je op het gebied om bedrijven te helpen om onder de aandacht te komen bij hun doelgroep. Jij weet precies welke kanalen en media je daar het best voor kunt inzetten. Een belangrijk aspect binnen de online marketing is het het meetbaar maken van resultaten. Want hoe weet je immers of het gegenereerde bereik van goede kwaliteit is. Het draait dus niet om de kwantiteit maar de kwaliteit van de traffic die jij genereert.

Je helpt veelal bedrijven dus om via online kanalen bereik te genereren. Een passie voor nieuwe online ontwikkelingen en fascinatie voor ICT zijn kenmerken van menig online marketeer.

Welke functies kun je bekleden binnen de online marketing branche?

Online marketing is een breed vakgebied, waarbij mensen werkzaam zijn als generalist maar ook echte vakidioten die zich binnen de online marketing hebben gespecialiseerd op een klein onderdeel.

Specialisaties binnen de internet marketing:

Online marketing specialisten voeren verschillende werkzaamheden uit, never a dull moment waarbij je bezig kunt zijn met social media activiteiten, linkbuilding om hoger te scoren in Google, het uitzetten van campagnes via Google AdWords, of het verbeteren van de websites met behulp van conversie optimalisatie.

Twee belangrijke statistieken programma's die een online specialist gebruikt zijn vaak Google Analytics om resultaten door te meten en Google AdWords om kwalitatief verkeer voor de klant te genereren.

Hoe ziet een dag van een online marketeer eruit?

Een online marketeer begint meestal met koffie. Ik durf bijna met zekerheid te zeggen dat online marketeers vaker koffie drinkers dan thee drinkers zijn. Dit klopt bij jou ook he ;-)

Maargoed na de opstart met koffie en het eerste online marketing nieuws ga je aan de slag. Het eerste wat de meeste marketeers doen is de statistieken checken. Staat alles er goed voor? Zijn posities in Google stabiel gebleven, gestegen of gedaald. Wat zijn de omzetten die klanten hebben gedaan en zijn er opvallend heden te ontdekken.

Vervolgens gaat ga je echt aan de slag met online marketing en kijk je of je rendement kunt halen voor je werkgever of opdrachtgever. Je gaat aan de slag en duikt weer achter internet met het doel meer kwalitatief verkeer naar de website of webshop te genereren.

Welke vacatures zijn er op online marketing gebied?

Als online marketing medewerker of internetmarketing specialist is het goed om af te vragen of je wil werken voor veel verschillende klanten. Je kunt zo kijken bij meerdere bedrijven in de keuken en dat is erg leerzaam. Als je dat leuk lijkt kun je het best gaan werken bij een online marketing bureau of internetbureau. Zij kunnen je vaak veel leren en de kneepjes van het vak bij brengen.

Het voordeel is dus dat je voor veel bedrijven werkt en contact hebt met verschillende personen, want jij gaat hen helpen met hun online marketing. Een nadeel kan zijn dat alles snel moet, omdat er vaak op uurbasis gewerkt wordt. Je kunt daarom soms niet de tijd aan een klant besteden die jij nodig acht en dat is niet altijd leuk.

Een andere optie is om inhouse bij een bedrijf te werken aan de online marketing. Je werkt dan voor 1 bedrijf waar je echt de diepte in kunt gaan. Dat is fantastisch omdat je helemaal los kunt gaan en alles tot in de puntjes kunt uitzetten. Echter let op dat dit vaak uitsluitend gedaan kan worden door de wat ervaren internet marketeers. Er is namelijk lang niet altijd sturing vanuit het bedrijf omdat ze het zelf ook niet snappen. Ik zei toch: "Online marketing is een vakgebied voor specialisten"!

Lijkt het je dus wat om te leren binnen een jong en dynamisch vakgebied of bedrijven te helpen naar de top?! Als online marketeer weet jij dat mijn vorige zin (jong en dynamisch) een echte dooddoener is omdat iedere bedrijf dit zegt. Maarja voor de online marketing gaat het echt op ;-)

Waar wacht je nog op? Ga aan de slag en bekijk de openstaande vacatures binnen de online marketing branche!