Ondernemen in plaats van solliciteren

'Elk voordeel heeft zijn nadeel", zou Johan Cruijff zeggen. Een ontslag of tijdelijk zonder werk zitten kan ook zo z'n voordelen hebben. Een moment om eens goed na te denken wat je nu eigenlijk écht wilt. Veel mensen blijken de ambitie te hebben om een eigen bedrijf te beginnen. Maar ook vanwege een tekort aan banen in een bepaalde sector, kan het beginnen van een onderneming een reden zijn.

In 2011 zijn maar liefst 11.000 mensen met een WW een eigen bedrijf begonnen. Het UWV wil dit stimuleren door deze groep ondernemers in de eerste zes maanden een WW-uitkering te blijven betalen, zonder ze een sollicitatieplicht op te leggen.

Het juiste moment

Je zoektocht naar een baan kan dus een goede aanleiding zijn om de keuze om een eigen bedrijf te beginnen. Wanneer je het goed doet en je meteen in je beginperiode een aardige winst maakt, dan moet je de uitkering achteraf wel (gedeeltelijk) worden terugbetaald.

In dat geval vormt de WW een soort krediet om starters te helpen met het zetten van de eerste stappen als ondernemen. Wanneer je in aanmerking wilt komen voor deze regeling moet je een ondernemingsplan inleveren bij de werkcoach vanuit het UWV. Pas als je goedkeuring hebt gekregen mag je echt beginnen. Daarnaast ben je verplicht inkomensgegevens van de 52 weken na het opstarten van je bedrijf opsturen naar het UWV.

Een andere manier is om een aantal uren dat je WW krijgt, te verlagen. Op deze manier kun je EN ondernemen EN een (gedeeltelijke) uitkering ontvangen. Je moet nog wel solliciteren over de uren waar je een uitkering voor krijgt.

VAR verklaring

Het vinden van opdrachtgevers is je tweede stap nadat je je bedrijf hebt ingeschreven bij de KvK. Veel opdrachtgevers vragen om een VAR verklaring, of te wel Verklaring Arbeidsrelatie. Dit willen ze graag hebben om duidelijkheid te hebben over werkrelatie die je hebt. In het slechtste geval is de opdrachtgever verplicht om loonbelastingen en werknemersverzekeringen af te sluiten.

Wanneer je voor jezelf bent begonnen en je oude werkgever wil jou inhuren, dan zijn hier strikte regels aan verbonden. Zo moet je minimaal drie opdrachtgevers hebben en mag je pas na 3 maanden hetzelfde werk als toen bij je oude werkgever verrichten. Anders ziet de Belastingdienst dit als een verkapt dienstverband en heeft dit gevolgen voor jou EN je oude werkgever. Jij wordt niet meer gezien als ZZP'er maar als werknemer en kunnen bepaalde aftrekposten die voor ondernemers gelden, komen te vervallen.