Vrouwen en onderhandelen over salaris: maar alleen als het mag

Dat vrouwen slechter en minder vaak onderhandelen over hun salaris is een bekend gegeven. De Wall Street Journal schrijft dat uit onderzoek blijkt dat vrouwen echter wel onderhandelen als duidelijk is dat er ruimte voor is. Iedereen kan het even uittesten op de eigen werkvloer: wie verdient wat bij jou in het bedrijf? Dikke kans dat er grote verschillen zitten in salaris van jou en je collega’s, met name tussen mannen en vrouwen, ook al hebben ze vergelijkbare werkervaring en vervullen ze dezelfde functie. Die inkomenskloof komt omdat vrouwen doorgaans nu eenmaal slechtere onderhandelaars zijn als ze worden aangenomen voor een baan. Ze nemen vaker genoegen met minder.

Uit onderzoek van het National Bureau of Economic Review blijkt nu dat er wel een kleine nuance te maken valt: vrouwen blijken wel te onderhandelen als expliciet wordt aangegeven door de werkgever dat daar ruimte voor is. Ze onderhandelen dan zelfs vaker dan mannen. Alleen als het onduidelijk is of het de bedoeling is, zijn ze terughoudender.

Onderhandelen over salaris: vaker als het mag

In het onderzoek werden 2400 reacties onderzocht op vacatures voor administratieve medewerkers in negen Amerikaanse steden. In sommige van de advertenties werd expliciet duidelijk gemaakt dat het salaris voor onderhandeling vatbaar was, in andere advertentieteksten werd dit vaag gehouden.

Het bleek dat vrouwen vaker geneigd waren te onderhandelen over het inkomen dan mannen (9%) als duidelijk was dat dit mocht. Er reageerden ook meer vrouwen op deze banen. Maar op het moment dat de marges van de salarisschaal onduidelijker waren dan onderhandelden mannen vaker (29%).

Mannen floreren bij onduidelijkheid over salaris

De onderzoekers concluderen dan ook dat mannen goed gedijen in een omgeving waar het salaris op “ambigue” wijze worden vastgesteld en dat zo’n omgeving vrouwen juist afschrikt. Dat is een nette omschrijving voor de conclusie dat vrouwen kennelijk niet alleen bescheidener, maar ook beleefder zijn en meer behoefte hebben aan regels.

Werkgevers blijken dit overigens allemaal allang te weten en handig in te spelen op deze wetenschap, zeggen de wetenschappers. Bij hogere en leidinggevende functies wordt het expres vaag gehouden of het loonstrookje onderhandelbaar is.

door: Anouk Eigenraam / bron: nrc.nl