Werknemer inwerken: Hoe doe je dat?

Heb je een nieuwe werknemer? Dan wil je natuurlijk dat deze persoon zo goed mogelijk ingewerkt wordt. Dit zorgt namelijk voor een hogere productiviteit en meer motivatie. Met de juiste inwerkprocedure zorg je ervoor dat een werknemer zich echt betrokken voelt bij het bedrijf en daarom ook minder snel op zoek gaat naar iets anders. Een goede inwerkprocedure bestaat uit de onderstaande vier stappen.

1. Zorg voor een goede voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk en dat geldt ook voor het inwerken van een nieuwe werknemer. Je wilt graag dat de werknemer zich welkom voelt en daarom is het belangrijk om te zorgen dat alle zaken al in orde zijn. Maak alvast een pasje of een reservesleutel aan, zodat de werknemer direct toegang heeft tot de benodigde ruimtes. Ruim de werkplek op en zorg dat alles klaar staat en maak ook alvast een e-mailadres aan. Zo ziet de nieuwe werknemer ook dat je echt persoonlijke aandacht aan hem of haar besteedt.

2. Leid de werknemer rond in het bedrijf

Voor een nieuwe werknemer is het vaak wel een beetje spannend om bij een nieuw bedrijf te komen werken. Begin de dag daarom rustig en drink samen een kopje koffie. Tegelijkertijd kun je vertellen wat er die dag staat te gebruiken. Daarna kun je de werknemer het bedrijf laten zien en voorstellen aan zijn of haar collega’s. Met een persoonlijk bericht of een klein welkomstcadeau laat je de werknemer zich helemaal welkom voelen.

3. Geef voldoende begeleiding

Uiteraard heeft een werknemer de eerste dag veel begeleiding nodig. Zorg voor een goede begeleider die precies weet hoe alles werkt in het bedrijf en ook geduld heeft. De meeste bedrijven begeleiden een werknemer vaak gedurende de eerste paar weken. Als je de werknemer echt bij je bedrijf wilt betrekken, kun je er echter beter voor kiezen om drie maanden lang begeleiding te geven. Natuurlijk hoef je wel steeds minder begeleiding te geven, omdat de werknemer op een gegeven moment steeds meer dingen weet.

4. Betrek de werknemer bij het bedrijf

In de vorige drie stappen heb je de werknemer ook al betrokken bij het bedrijf, maar er zijn nog meer manieren om de werknemer aan je bedrijf te binden. Naast de kennismakingsronde op de eerste werkdag kan het een goed idee zijn om de werknemer echt goed kennis te laten maken met zijn of haar collega’s, bijvoorbeeld tijdens een vrijdagmiddagborrel. Betrek de werknemer ook vanaf de eerste werkdag al bij activiteiten in het bedrijf, zoals een gezamenlijke lunch, een teamuitje of een bedrijfsfeest. De werknemer voelt zich zo niet alleen betrokken bij het bedrijf, maar krijgt eveneens een betere relatie met zijn of haar collega’s.

Hoe werk jij nieuwe werknemers in en wat doe je om ze meer bij het bedrijf te betrekken?