Whoehoe Vacature XL heeft een nieuwe website!

Ja eindelijk is het dan zover. De switch is om gezet en Vacature XL heeft een 100% nieuwe website! Nee dit is niet zomaar gegaan, maar hier is enkele maanden hard aan gewerkt.

Waarom een nieuwe website voor Vacature XL?

Een stabielere IT omgeving

Ik heb al eens eerder een blog geschreven over mijn avontuur en het ontstaan van Vacature XL en wat er allemaal komt kijken bij een grote website. Jaren lang hebben we geworsteld met onze IT en veel geld gespendeerd, maar nooit was het resultaat zoals we het voor ogen hadden.

De vorige site was volledig maatwerk en gebouwd in Drupal. Helaas hebben Drupal en ik het nooit met elkaar kunnen vinden en werd het na 2 jaar tijd om afscheid te nemen.

Betere gebruiksvriendelijkheid

Ondanks het grote bereik in de markt en duizenden intermediairs en bedrijven die regelmatig gebruik maken van de website zag ik dat er iets moest veranderen. Zo langzamerhand ontstonden er meer fouten in het oude platform en liet de gebruiksvriendelijkheid ons ook in de steek.

Er waren 2 opties, waarbij we het platform konden laten voor wat het was met het gevolg dat het zou doodbloeden of het nog een keertje proberen. De website die je nu bekijkt is splinternieuw, we hebben dus gekozen voor de laatste optie om het nog een keertje te proberen!

Een betere vindbaarheid in Google

Niets is zo frustrerend dan het zien van je eigen website die bomvol SEO fouten zit. Zelf ben ik internet specialist en zag ik dat de oude site vol zat met online marketing fouten die niet opgelost konden worden door de technische problemen. Dit belemmerde Vacature XL om goed te scoren in Google.

De nieuwe site geeft mij de mogelijkheid om verbeteringen door te voeren om meer relevant verkeer te generen naar Vacature XL.

Wat zijn de belangrijkste wijzigingen voor bedrijven en werkzoekenden?

"Niet veel", de basis van het gratis vacatures plaatsen is ongewijzigd gebleven.

Echter worden vacatures die ouder zijn dan 60 dagen automatisch verwijderd. We maken voor eens en altijd korte metten met stok oude banen van bedrijven die ze ooit eens hadden geplaatst maar nooit meer hadden verwijderd. De zogenaamde spook vacatures zijn verleden tijd en we hopen hiermee ook de kwaliteit van het platform te verbeteren.

Een ander voordeel is dat je nu een baan razendsnel binnen 3 minuten online kunt plaatsen terwijl je voorheen zeker een kleine 15 minuten nodig had!

Werkzoekenden zullen ook happy zijn want solliciteren gaat ook vele malen sneller zonder ingewikkelde profielen en meters lange formulieren.

Yes is gelukt!

Wederom bloed, zweet en tranen, lange avonden op kantoor en liters koffie versnelde het gehele proces want binnen enkele maanden konden we het nieuwe carrière platform van Vacature XL lanceren.

Nee het is zeker nog niet perfect maar in onze optiek een stuk beter dan de vorige website. Kun je hem nog herinneren met van de gekke poppetjes en een opmaak alla Word style. Wij zijn dus erg blij en we hopen jij ook?!

De belangrijkste overweging voor mij waren:

  1. De website in eigen beheer krijgen zodat we niet afhankelijk zijn van externe partijen. Het platform heb ik vanuit mijn internetbureau kunnen ontwikkelen.
  2. Een nieuw design die professionaliteit en rust moet uitstralen. We hebben daarom gekozen voor een website zonder toeters en bellen.
  3. Beter scoren in Google. De vorige site belemmerde mij door technische problemen om te doen waar ik het meeste plezier in heb, namelijk de online marketing van een website.

We hopen dat je veel profijt mag hebben van de nieuwe Vacature XL!
Wat vind jij er van?