Minder werk voor uitzendkrachten blijkt uit onderzoek van ABU

Minder werk voor uitzendkrachten

Uit onderzoek voor de brancheorganisatie van uitzendkrachten ABU is gebleken dat er opnieuw minder werk is voor uitzendkrachten. De werkgelegenheid is in juni en juli verder achteruit gegaan. Het aantal uren dat uitzendkrachten gewerkt hebben nam in de maanden juni en juli tot wel 5 procent af. Dit is de reden dat de omzet van uitzendbureaus met 2 procent kromp. Volgens het ABU nam de werkgelegenheid voor alle branches af en steeg het aantal werklozen voor tijdelijk werk in de administratieve branche het hardste. Hier vielen harde klappen omdat er ruim 4 procent minder werk was in de administratieve branche.

Werkgelegenheid daalt sinds 2012

De werkgelegenheid voor uitzendkrachten neemt al maanden steeds harder af. De eerste daling in werkgelegenheid voor uitzendkrachten begon in 2012. Het aantal uitzendkrachten neemt enorm toe, maar daarentegen nemen het aantal vacatures af. Veel bedrijven besparen tijdens deze economische tijden op banen, werkgelegenheid en vooral op uitzendkrachten. Uitzendkrachten kosten tenslotte meer geld dan gewoon personeel. Dit is de reden dat een groot deel van de bedrijven geen personeel meer aanneemt via een uitzendbureau. Dit is de eerste besparing omdat ze vaak niet vast zitten aan contracten met een uitzendbureau. Voor werkzoekenden betekend dit vaak dat ze zelf opzoek moeten gaan naar een baan of functie in plaats van een uitzendbureau. Ingeschreven staan bij een uitzendbureau heeft vaak geen nut meer.

Slimmer om zelf op zoek te gaan naar vacatures

Als werkzoekenden kan je het beste zelf opzoek gaan naar een vacature in plaats van een uitzendbureau. Je komt zo rechtstreeks bij een bedrijf terecht en vaak kan je solliciteren voor een vaste baan. Daarbij zijn bedrijven minder geld voor je kwijt dan via een uitzendbureau. Dit maakt de kans op een baan veel groter dan via een uitzendbureau. Daar komt nog eens bij dat de kans op een baan via een uitzendbureau veel minder groot is dan via een rechtstreekse sollicitatie. Via vacaturesites kun je bijvoorbeeld online een selectie maken van beschikbare vacatures in je eigen vakgebied. Je bent zo niet afhankelijk van een oproep bij een uitzendbureau. Je kunt rechtstreeks solliciteren op de leukste banen en zo maak je uiteindelijk de meeste kans op een baan.