LinkedIN tips: Tips voor een beter profiel

LinkedIN wordt door heel veel mensen gebruikt maar helaas niet altijd op een effectieve manier. Verkeerde foto's of omschrijvingen. In dit artikel enkele Linkedin tips om een goed profiel te maken!

Wie ben je?

Begin bij het begin en gebruik je roepnaam en achternaam. Hier zullen mensen jou op zoeken en vanaf nu ook vinden. Upload een portretfoto waar op je duidelijk herkenbaar bent. Het is een zakelijk netwerk dus hou hier rekening mee. Geen lollige foto's, die zijn voor facebook of hyves.

Professional headline

Achter je naam staat een zin die jou omschrijft, of te wel de 'professional headline'. Neem je functie hier op of omschrijf jouw visie. Deze zin zal in het overzicht van zoekresultaten worden getoond. Het is een verkorte elevatorpitch.

Summery in drieën

Een belangrijk onderdeel van je profiel is de samenvatting, of te wel de summery.  In het subonderdeel 'specialities' zet je je vaardigheden, kennis en expertise neer. Onder 'experience and education' vul je alle organisaties waar bij je hebt gewerkt, evenals je opleidingen. Op basis van de informatie kunnen (oud)collega's en medestudenten jou vinden. Ook kun je er voor kiezen om een presentatie over jou toe te voegen aan je profiel. Dit kun je doen door een 'slideshare' te koppelen. Een groot voordeel hier van is dat je beter te vinden zal zijn via Google.

Link je website

Je kunt jouw eigen website opgeven, of die van jouw werkgever. Kies er voor om de optie 'other' te selecteren. Hierdoor kun je een omschrijving van de site geven zoals de naam van het bedrijf. Anders zie je alleen 'My company' in beeld dat ziet er niet professioneel uit. Ook vergroot je hier door de kans dat mensen op de link zullen klikken. 

Heb jij nog tips voor een professioneler LinkedIN profiel?