Moet je je leeftijd op je cv vermelden?

Heb je een interessante vacature gezien, maar ben je bang dat je hier te oud of juist te jong voor bent? Dan kun je natuurlijk overwegen om je leeftijd niet op je cv te vermelden. Toch is het beter om dit detail niet achterwege te laten. De meeste werkgevers vinden een cv zonder leeftijd slordig en onvolledig. Je cv wordt dan direct in de prullenbak gegooid en daarmee is je kans op die ene interessante baan nihil.

Op je cv vermeld je als eerste je persoonlijke gegevens, zoals je naam, woonplaats, e-mailadres, telefoonnummer en je geboortedatum. Je leeftijd staat er dus standaard op. Ook al verwachten recruiters dat je je leeftijd op je cv vermeldt, toch is dit niet verplicht.

Leeftijdsdiscriminatie is verboden

Er zijn helaas nog veel recruiters die sollicitanten selecteren op leeftijd. Terwijl dit meestal verboden is volgens de wet. Als een recruiter sollicitanten op leeftijd selecteert, dan is er sprake van leeftijdsdiscriminatie. Hierbij wordt iemand dus ongelijk behandeld of achtergesteld op basis van zijn of haar leeftijd.

Als we kijken naar andere landen, loopt Nederland flink achter als het om een eerlijke selectie van sollicitanten gaat. In heel veel landen is het namelijk niet gebruikelijk om je persoonlijke gegevens, zoals je nationaliteit, burgerlijke staat en leeftijd op je cv te vermelden. Eigenlijk is het dus niet meer van deze tijd dat je je leeftijd of geboortedatum op je cv vermeldt. Ook al is leeftijdsdiscriminatie verboden, toch verwacht het gros van de werkgevers nog steeds dat sollicitanten hun leeftijd of geboortedatum op hun cv plaatsen.

Afhankelijk van de functie

Het hangt van de je leeftijd en de functie af of het verstandig is om je leeftijd op je cv te vermelden. Als je net bent afgestudeerd en op een baan wilt solliciteren, is het een aanrader om je leeftijd op je cv te plaatsen.

Als je begin dertig bent en solliciteert op een junior functie, dan kan het zijn dat een werkgever dit vreemd vindt. Toch kan juist jij dé meest geschikte persoon zijn voor de baan. Dit weet de recruiter natuurlijk niet. Hij of zij heeft waarschijnlijk alleen maar argwaan en zal je niet uitnodigen voor een gesprek. Om er toch voor te zorgen dat je de aandacht van de werkgever trekt, is het in dit geval dus wel beter om je leeftijd weg te laten.

Vijftigplussers

Dit geldt ook als je vijftigplusser bent. Het is dan lastiger om een baan te vinden. Bij veel recruiters schrikt je leeftijd toch af. En dit terwijl leeftijdsdiscriminatie verboden is. Er zijn veel vooroordelen over oudere werknemers. Zo zouden ze vaker ziek en minder flexibel zijn, hogere looneisen hebben, niet willen doorgroeien en niet leergierig zijn.

Allemaal vooroordelen die nergens op zijn gebaseerd. Het is zelfs vaak zo dat oudere werknemers veel minder vaak ziek zijn, dan jongeren. Verder zijn oudere werknemers ook nog eens veel meer ervaren, professioneler en beschikken ze over veel kennis.