Laat je CV opvallen met deze tips!

Werkgevers krijgen soms wel honderden CV’s binnen en het is dan ook belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw CV eruit springt. Natuurlijk let de werkgever echt wel op de kwaliteiten van de sollicitanten, maar jouw CV heeft toch meer kans om gelezen te worden als hij opvalt. Daarnaast kan de manier waarop je je CV eruit laat springen ook iets zeggen over je kwaliteiten! Hieronder vind je een aantal tips om je CV te laten opvallen.

1. Voeg een video toe

Tegenwoordig voegt eigenlijk iedereen wel een foto van zichzelf toe aan het CV. Werkgevers willen graag weten hoe iemand eruit ziet, omdat ze iemand op die manier ook beter kunnen inschatten. Daarom is dit eigenlijk wel een vereiste. Maar als je echt uniek wilt zijn, kun je er ook voor kiezen om een video toe te voegen aan je CV! Hiermee valt je CV niet alleen meer op, maar de werkgever kan je ook direct een stuk beter leren kennen.

Een leuk voorbeeld hiervan is het CV van Petit die wilde solliciteren bij een communicatiebedrijf. Hij had zijn CV helemaal uitgetypt, maar vond het lastig om op papier over te brengen wat hij allemaal te bieden had. Hij wilde dit het liefste gewoon vertellen en zo kwam hij op het idee om een afbeelding van zijn gezicht op de achterkant van zijn CV te printen. Hij maakte een tekening van een smartphone op de plaats van zijn mond en zette hier een QR-code in.

Als zijn werkgever de QR-code met een smartphone scande, kwam er een video in beeld met enkel de mond van Petit. De mond paste precies op de plaats van de mond in de afbeelding op zijn CV en hij lichtte in de video zijn CV verder toe. Dit interactieve CV zorgde ervoor dat hij ondanks zijn tekort aan ervaring toch is aangenomen bij het communicatiebedrijf.

2. Maak een website

In plaats van een standaard CV kun je er ook voor kiezen om een website te maken. Het is dan wel fijn als je iets van webdesign afweet of als iemand je hiermee zou kunnen helpen. Je kunt verschillende pagina’s maken met informatie over jou en je kwaliteiten. Ook kun je met diverse elementen werken, waardoor het geheel er prachtig uit komt te zien.

An-Ni Wang is een webdesigner en ontwerper en het is dan ook niet vreemd dat zij ervoor heeft gekozen om een website te maken in plaats van een normaal CV. Haar website bevat veel kleur en ze heeft verschillende elementen en afbeeldingen gebruikt. Verder komt er ook veel humor in terug. Aan de hand van de informatie op haar website kun je haar echt leren kennen.

Een ander idee is om een webshop te maken waarin je jezelf aanbiedt aan werkgevers. Philippe Dubost heeft dit een aantal jaren geleden gedaan en een paar dagen na de lancering van de website heeft hij direct al een goede baan gekregen. Hijzelf was het enige product in zijn webshop en zijn omschrijving en kwaliteiten kon je vinden bij de productomschrijving. De webshop is nog steeds online, maar Philippe is tegenwoordig ‘niet op voorraad’.

3. Ontwerp een computerspel

Een andere mogelijkheid om je skills te laten zien aan toekomstige werkgevers is door middel van een computerspel. Lang niet iedereen kan zelf een computerspel ontwerpen, maar wellicht kun je hier hulp bij krijgen. Het is in ieder geval een unieke en spectaculaire manier om je CV te maken en bijna niemand anders doet het op deze manier.

Een bekend CV dat is ontworpen als een computerspel is het CV van Robby Leonardi. Hij wilde een interactief CV maken en bedacht dat een computerspel het meest interactief is. Het ontwerpen van het computerspel heeft hem in totaal acht maanden gekost, maar dat was het zeker waard. Aan de hand van dit CV kreeg hij namelijk honderden e-mails binnen van verschillende bedrijven en op dit moment is hij aan het werk voor meerdere grote werkgevers.

Laat je inspireren door deze tips en bedenk een manier om jouw CV te laten opvallen. Kies iets wat bij jou en bij je toekomstige functie past, zodat je hiermee ook direct jouw kwaliteiten aan potentiële werkgevers kunt laten zien!