Hoe krijg je een baan als 50-plusser of jongere zonder ervaring?

Het lijkt erop dat het voor 50-plussers steeds moeilijker wordt om een baan te vinden. Maar ook jongeren hebben het niet gemakkelijk, want zij hebben vaak nog geen ervaring met het werk. Toch kun je als 50-plusser of jongere echt wel aan een baan komen, ook al is dit meestal wat moeilijker. In dit artikel geven we je een aantal adviezen.

Breid je netwerk uit

Het allerbelangrijkste bij het zoeken naar een baan is netwerken en dit geldt zeker voor ouderen en jongeren. Helaas geloven werkgevers nog regelmatig dat je minder te bieden hebt als 50-plusser of jongere zonder ervaring en door aanbevelingen uit je eigen netwerk kun je dit ontkrachten. Vraag daarom aan je netwerk of zij je willen aanbevelen aan hun contacten en breid zo ook weer je eigen netwerk uit.

Wees duidelijk over je leeftijd

Het kan zijn dat je als 50-plusser of jongere moe wordt van de vooroordelen omtrent jouw leeftijd en er daarom voor kiest om je leeftijd weg te laten op je cv. Dit is echter geen verstandige keuze, want iedereen vermeldt zijn of haar leeftijd op het cv. Als je ervoor kiest om dit niet te doen, roept dit waarschijnlijk vragen op bij het bedrijf waar je solliciteert.

Voer oriënterende gesprekken

Natuurlijk wil je het liefst een sollicitatiegesprek met een werkgever, maar oriënterende gesprekken kunnen je ook goed vooruit helpen. Leg uit dat je het bedrijf interessant vindt en vraag of je een afspraak kunt maken om meer over het bedrijf te weten te kopen. Vertel hier dus helemaal niet bij dat je op zoek bent naar een baan. Vaak is het gemakkelijker om een afspraak te maken voor een oriënterend gesprek dan een sollicitatiegesprek.

Tijdens het oriënterende gesprek kun je vervolgens heel wat over het bedrijf te weten komen en eveneens jouw kwaliteiten laten zien. Daarna kun je aan het bedrijf vertellen dat je op zoek bent naar een baan. Aangezien hun focus dan meer ligt op het gesprek en jouw kwaliteiten, is de kans kleiner dat je wordt afgewezen vanwege je leeftijd.

Maak een duidelijke omschrijving van je werkervaringen

Dit advies is misschien iets meer van belang voor 50-plussers, omdat jongeren vaak nog vrijwel geen ervaring hebben. Toch kunnen jongeren hierdoor ook hun kans op een baan verhogen. Als jongere kun je het beste elke ervaring die je hebt op je cv aangeven, behalve als dit echt teveel wordt. Heb je een week gewerkt via een uitzendbureau of heb je een dagje vrijwilligerswerk gedaan? Zet dit allemaal op je cv! Ook al heeft het in eerste instantie niets te maken met het werk dat je zoekt; de werkgever ziet in ieder geval dat je graag wilt werken.

Voor zowel jongeren als 50-plussers is het belangrijk om de werkervaringen duidelijk te omschrijven. Geef aan welke activiteiten je specifiek hebt gedaan tijdens je eerdere jobs, zodat bedrijven kunnen zien over welke kwaliteiten je beschikt en met welke vaardigheden je al eerder ervaring hebt opgedaan.

Het kan voorkomen dat de baan niets te maken had met het werk wat je nu zoekt, maar dat sommige activiteiten die je tijdens deze job hebt uitgevoerd wel gerelateerd zijn. Dit kan je zeker pluspunten opleveren en een werkgever zal je eerder op sollicitatiegesprek laten komen.