Flirten op de werkvloer: Wel of Niet?

Flirten op de werkvloer is bezigheid nummer één voor veel werknemers. Echter, de werkplek is geen kroeg en er gelden hier andere regels voor het flirten. Wat kan wel en wat kan niet?

Een onderwerp dat steevast onderwerp van discussie is, is het flirten op de werkvloer. Voor velen is het de vraag of flirten wel of niet moet kunnen. Daarbij is het natuurlijk de vraag waar de grens ligt van flirten en waar een relatie begint. Wat flirten is geen probleem, mits u het goed aanpakt. Zorg voor subtiliteit en doet u zich niet anders voor dan u bent. Flirten op de werkvloer is vanzelfsprekend niet hetzelfde als in de kroeg.

Wat kan wel met flirten op het werk?

Flirten met collega's is één van de activiteiten die het meeste plaatsvindt op de werkvloer. Het bijzondere is dat het meeste flirten niet plaatsvindt tijdens de koffiepauzes, maar gewoon tijdens het werk. Een bekende manier van flirten is het sturen van mailtjes, maar beter is het maken van oogcontact. Laat de ander weten dat u een oogje op hem of haar hebt, zonder daarbij voortdurend naar uw collega te staren. Wees subtiel. Glimlachen staat wetenschappelijk op één bij het flirten. Dit geeft aan dat u een positieve houding hebt ten opzichte van uw collega en vergemakkelijkt het contact tussen jullie. Daarnaast is het maken van complimentjes een veelgebruikte en beproefde methode van flirten met collega's.

Wat kan niet met flirten op het werk?

Deze complimentjes kunnen een fantastische manier zijn om in contact te komen, maar juist deze methode is ook waar het vaak fout gaat. Herinner dat u niet in de kroeg bent. Complimentjes over de ogen van uw collega of een ander lichaamsdeel vallen niet altijd in goede aarde. Wees zorgvuldig met uw complimenten en houdt het bij werkprestaties of kleding. Wanneer het contact intiemer wordt, kunt u andere complimentjes gebruiken. Zorg er te allen tijde voor dat overige collega's het geflirt niet opmerken. Relaties op de werkvloer worden nog altijd als onprettig ervaren door de overige collega's. Een duidelijke relatie kan zelfs leiden tot een isolement. Flirten kan dus wel, maar wees voorzichtig en stoor uw collega's er niet mee.