Wat als je "Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd" eindigt?

De einddatum van je 'Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd' komt steeds dichterbij en je hebt nog niets gehoord van je leidinggevende. Mag je blijven of toch niet? Klakkeloos er van uit gaan dat ‘het wel goed komt’ is wat naïef, zeker in deze tijd. Wat kun je doen wanneer het einde van je contract nadert?

Vraag er naar!

Ik hoop dat je een goede werkrelatie hebt met je leidinggevende want dan kun je het best de vraag of hij of zij al weet of je contract verlengd wordt, namelijk gewoon stellen. Een maand of drie van te voren vind ik zelf redelijk. Wanneer je leidinggevende het nog niet weet, bijvoorbeeld omdat het afhankelijk is van een directiebesluit, heb je het onderwerp in ieder geval al ter sprake gebracht. Spreek in zo’n geval af wanneer je leidinggevende wel denkt te weten wanneer hij je hier duidelijkheid over kan geven. Heb je na 2 of 3 weken hier nog niets op gehoord, vraag er dan weer naar. Krijg je ook dan geen duidelijkheid, ga er dan vanuit dat je contract niet verlengd wordt en ga actief solliciteren. Wachten tot het allerlaatste moment levert je alleen maar stress op. Een beetje sollicitatieprocedure neemt enkele weken in beslag, dus hoe eerder hoe beter!

Ja, je mag blijven!

Yes, je hebt gehoord dat jouw contract verlengd wordt. Is dit de eerste verlenging of al de derde of zelfs vijfde keer? Bij veel organisaties is het zo dat na drie verlengingen de organisatie jou een onbepaalde tijd contract moet aanbieden. In de horeca en catering kun je maximaal vijf contracten krijgen. Ga zelf op zoek naar hoe vaak een contract in jouw branche verlengd moet worden. 

Helaas, je Arbeidsovereenkomst wordt niet verlengd...

Nee, het zat er niet in voor je. Je contract wordt niet verlengd. Dat zal best een domper voor je zijn. Of misschien had je er al rekening mee gehouden en zag je het al aankomen. Hoe dan ook, het blijft vervelend want je zult op zoek moeten gaan naar nieuwe collega's bij een andere organisatie.

Hoe nu verder?

Kun je op een andere functie binnen hetzelfde bedrijf solliciteren? Misschien dat je leidinggevende je hier verder bij kan helpen bij het schrijven van je brief. Of kan hij of zij je in contact brengen met de betreffende afdelingsmanager. Maak vooral gebruik van het voordeel dat je hebt, je bent namelijk al binnen. Dat is al twee stappen dichter bij dan de mensen die van buitenaf reageren.