Wat draag je tijdens een sollicitatiegesprek? (vrouwen)

Ben je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek voor die ene superleuke job? Dan wil je natuurlijk een goede indruk maken op je toekomstige werkgever! Alleen hoe doe je dat? En welke kleding kun je het beste aantrekken?

Bij meer dan de helft van de werkgevers, speelt de outfit van de sollicitant een belangrijke rol. Als je die ene geweldige job in de wacht wilt slepen, dan moet je je dus goed voorbereiden. Ook op kledinggebied. Een werkgever kijkt niet alleen naar je vaardigheden en je kennis, maar naar je totale presentatie. Wij geven je hier een aantal tips om een perfecte outfit samen te stellen.

Het is een aanrader om eerst even na te gaan welke kleding bij de sfeer van het bedrijf past. Bij sommige bedrijven heerst een informele sfeer en is het geen probleem om een jeans te dragen tijdens een sollicitatiegesprek. Ga in ieder geval voor een nette, schone outfit, die lekker zit en bij jouw kledingstijl past.

Draag een outfit die bij je toekomstige baan past
Draag een outfit die bij je toekomstige baan past. Zo laat je zien dat de job jou op het lijf is geschreven en dat je echt ambities hebt.

Goed sluitende kleding
Draag kleding in de goede maat die op je lichaam aansluit. Te strakke of te kleine kleding ziet er niet uit. Verder voel je je hier ook niet comfortabel in. Pas elk kledingstuk voordat je het koopt. Je weet dan zeker of je de juiste maat aanschaft. Sommige kleding valt namelijk wat groter of kleiner uit. Zo kan het zijn dat een bloes of rok in een maatje groter je net iets beter staat.

Een decolleté is not done
Natuurlijk staat een beetje decolleté mooi en sexy, alleen is dit niet gepast voor een sollicitatiegesprek. De kans dat je die baan dan krijgt is nul. Kies dus voor een top of blouse die je decolleté bedekt.

Ga voor lang
Laat niet te veel bloot zien, maar kies voor degelijke en nette kleding. Je wordt dan veel serieuzer genomen. Draag dus een lange broek of ga voor een rok die op of net boven je knie valt.

Draag effen kleding
Draag een outfit die bestaat uit effen kleding. Een top of colbert met een opvallende print, leidt erg af.

Draag een effen panty
Trek je een rok aan? Draag hier dan een effen, neutrale panty bij. Natuurlijk is een panty met een printje erg leuk en trendy, maar het is niet geschikt voor een sollicitatiegesprek.

Kies voor goede, ondersteunende lingerie
Draag lingerie die de juiste ondersteuning biedt, niet tekent en niet zichtbaar is. Draag dus geen gekleurde beha onder een witte blouse. Zorg er ook voor dat je slip of string niet te strak zit of boven je pantalon uitkomt.

Draag bijpassende schoenen
Door nette, gepoetste schoenen te dragen, maak je een nog betere indruk op je toekomstige werkgever. Kies dan ook voor een paar schoenen die bij je outfit past. Zwarte, niet te hoge pumps of schoenen met een klein hakje doen het altijd goed.