CV tips voor een top CV!

Het CV is misschien zelfs wel belangrijker dan de brief. In hooguit twee A4'tjes laat je zien wat je kan en welke ervaring je hebt opgedaan. Zorg er voor dat dit in orde is. Een recruiter krijgt per vacature veel brieven en met onderstaande CV tips maak jij een top CV! 

Benadruk jouw sterke punten

Woorden zijn natuurlijk erg belangrijk maar de layout van een brief net zo goed. Naast een prettig leesbaar lettertype, maakt een goede indeling van de brief een groot verschil. Door bepaalde woorden of data vet of cursief te maken, leg je meer nadruk hierop. Denk hierbij bijvoorbeeld aan competenties of bereikte doelen.

Competenties

In de vacaturetekst staan altijd een aantal competenties waar je als kandidaat aan moet voldoen. Komen de vaardigheden die worden gevraagd niet direct overeen met die van jou? De Sollicitatiedokter heeft een lijst met 150 competenties samengesteld om je een idee te geven van gerelateerde vaardigheden en woorden.

CV als gatenkaas?

Ben je voor langere tijd uit het arbeidsproces geweest bijvoorbeeld in verband met de geboorte van een kind of omdat je een tijd werkloos bent geweest, dan kan dat vragen op roepen bij de recruiter. Verklaar eventuele gaten in je CV in de sollicitatiebrief.
Nu je dit weet kun je hier een oplossing voor zoeken bij een nieuwe sollicitatiebrief schrijven.

Richt je op het heden en de toekomst

Je hebt vast heel veel geleerd dat de tijd dat je elke zaterdag in een bakkerij werkte toen je 16 was, maar in hoeverre voegt dat nu nog iets toe in jouw werk als procesanalist? Stem ook hier weer je cv op af. Weglaten is niet (altijd) nodig maar meer dan een regel hoef je hier niet aan te besteden. Maak zaken die niet relevant zijn voor de functie waar je op solliciteert ook niet groter dan nodig. Richt je liever je op je kennis en ervaring die er wel toe doet.