CV nieuwe stijl: het CV interview

Je wilt opvallen maar je weet nog niet zo goed hoe? Bas van Lier, journalist, tekstschrijver en auteur van informatieve kinderboeken, heeft een nieuwe manier gevonden. Hij schrijft jouw cv in de vorm van een interview. Voor een vast bedrag wordt jouw kennis en ervaring in een vraag-en-antwoordvorm weergegeven. Groot voordeel is dat de ontvanger van jouw brief een completer beeld van jou krijgt.

Werkwijze

Net zoals een standaard cv is het cv interview maximaal 2 pagina's lang. Tijdens een gesprek van een half uur wordt je geïnterviewd door een professioneel journalist. Er worden niet alleen vragen gesteld over jouw professionele leven maar ook meer persoonlijke. Wat je er wel en niet in zet, stem je met de interviewer af.

Reacties

De reacties op deze manier van het cv zijn erg enthousiast. Van “Wat een goed idee! Dit noemen we ‘onderscheiden van de rest’. Hiermee val je absoluut op tussen de standaard sollicitaties en cv’s!” tot "“Ik hoor het je zeggen! Dit is perfect verwoord en zal absoluut opvallen tussen de rest van de sollicitatiebrieven! Zet ’m op!”. Maar ook een HRM medewerker reageert met “Goed stuk joh! Het geeft precies weer wie je bent en ook wat je kunt. Het is ook leuk om te lezen, wat voor degene die werft wel prettig is. Er worden namelijk soms hele lange brieven gestuurd waarin mensen dan heel veel standaard dingen stoppen om zichzelf aan te prijzen. Dat weten we nu onderhand wel. Deze manier is echt onderscheidend. Super.”

Opvallen

Ik kan me voorstellen dat mensen die al wat langer op zoek zijn naar een baan die een heel mooie manier is om interesse te wekken bij de andere partij. Voor een kleine investering zet jij jezelf goed op de kaart.