Crisis zorgt voor loyaliteit naar werkgever

Zekerheid belangrijker dan een nieuwe baan.

Uit onderzoek is gebleken dat werknemers veel loyaler zijn geworden bij hun werkgever. Werknemers vinden de zekerheid van hun huidige baan veel belangrijker dan een nieuwe baan zoeken.

De betrokkenheid bij hun huidige baas heeft alles te maken met de onzekerheid op de arbeidsmarkt. Werknemers durven niet meer snel te dreigen met ontslag als ze het ergens niet mee eens zijn. Ze zijn bang dat ze geen baan meer kunnen vinden als ze ontslag nemen. Daarbij zijn ze ook bang dat ze ontslagen worden en hierdoor doen ze veel meer moeite om hun baan te behouden.

Bang zijn voor baanverlies is de grootste drijfveer voor personeel.

Ongeveer 30 procent van de werknemers geeft aan dat ze eerder naar hun werk gaan omdat ze bang zijn te laat te komen. Werknemers willen laten zien dat ze gemotiveerd zijn en willen zo aantonen dat ze geschrikt zijn om te blijven werken onder hun huidige baas. Zelfs als ze niet gemotiveerd zijn houdt de gedachten van werkeloos zijn hun op de been. Zelfs als ze een baan niet inhoudelijk genoeg vinden om op tijd te komen of gemotiveerd op het werk te verschijnen doen ze er alles aan om deze te behouden. Normaal gesproken zouden de werknemers voor de economische crisis ervoor kiezen om sneller te laat te zijn en soms ongemotiveerd op het werk te verschijnen. Een jaar geleden deed ruim 18 procent dit.

Baanverlies is een slechte motivatie voor psychische gezondheid.

Tijdens het onderzoek werd vooral de drijfveer van personeel bij bedrijven onderzocht. De drijfveer is dus voor de meeste personeelsleden het behoud van een baan. De ontwikkeling dat personeel zich vooral inzet voor het behoud van een baan is erg ongezond. De werknemers worden hier heel erg ongelukkig van en kunnen uiteindelijk psychische problemen krijgen door deze drijfveer. Ze zullen ook niet proberen een verschil te maken voor de andere werknemers.