Werken in het buitenland iets voor jou?

Heb jij het ooit eens overwogen? De uitdaging aangaan om te werken in het buitenland? Search Jobs Abroad is daarvoor de website om internationale werk te vinden.

Redenen om te werken in het buitenland?

Je wilt iets anders

Je wilt graag eens werken in een ander land. Een andere cultuur snuiven of je zoekt gewoon een avontuur. Internationaal zijn er verschillende mogelijkheden om aan de slag te gaan.

Iedere paar jaar een ander land

Ben je hoog opgeleid dan bestaat er de kans om te werken bij een international als trainee. Je word dan vaak iedere paar jaar naar een andere bestemming uitgezonden. Dit kan erg inspirerend zijn, maar houdt er rekening mee dat er veel bij komt kijken.

Vanaf een bepaalde leeftijd heb je te maken met je vrouw en / of eventuele kinderen. Waar ga je hen naar school doen en hoe vaak zie je nog je familie?

Kinderen en internationaal werken kan zeker goed via een internationale school maar voor sommige kinderen kan dat erg hectisch zijn. Het leven als expat lijkt dus sexy maar er komt veel bij kijken en het moet dus wel echt bij je passen.

Een beter klimaat

Nederland is nu eenmaal een koud land met een paar fantastische maanden, maar wat als jij continu zomer wilt ervaren? Heb je al eens gedacht aan de zuid Europese landen of wat dacht je van Azië? Nog verder van huis maar altijd mooi weer en lekker pittig eten :-) Houdt wel rekening mee dat de culturen totaal verschillend kunnen zijn.

Een relatie in het buitenland

Je bent verliefd geworden en je wilt graag meer tijd met die leuke man of vrouw doorbrengen. Sommige werkzoekenden kiezen er voor om dan hun leven elders op te bouwen. Het roer volledig omgooien en in een ander land werk zoeken. Spannend!

Studie in het buitenland

Tijdens je studententijd woon je in het buitenland voor je studie. Het is dan handig om een bijbaan te hebben om kosten te kunnen dekken. Veel studenten kiezen er voor om te gaan werken in de horeca of een callcenter, omdat ze dan vaak flexibel kunnen werken.

Soorten banen in het buitenland?

Je kunt het zo gek niet bedenken maar al het soort werk dat we in Nederland hebben kun je ook vinden in het buitenland. Zo kun je werken in de horeca, een baan vinden bij de bank of aan de slag gaan bij een callcenter.

Zelfs de grote callcenters uit Nederland hebben vaak vestigingen in het buitenland.

Kun je aarden in het buitenland?

Een belangrijk aspect is dat je makkelijk in omgang bent met andere mensen en open staat voor andere culturen. Het buitenland is niet zoals jij bent gewend. Ervaar dit als iets leuks en probeer je in te leven in andere culturen. Op die manier word je eerder geaccepteerd en kun je je beter aanpassen aan het land. Neem dus niet alles wat in Nederland gebruikelijk is mee naar het buitenland maar stap er blanco in.

Zo kun je maar beter in Spanje lekker een siësta houden want je collega's doen het ook. Relax man want iedereen neemt daar in de middag een paar uur pauze om uitgebreid te eten of lekker een dutje te doen.

Pas je dus aan aan de cultuur van het land en misschien start je ook met je internationale carrière. Lijkt het je wat? Kijk eens op Search Jobs Abroad.

Heb jij tips of ervaring met het werken in het buitenland? Laat het even weten in een reactie hieronder!