Actief op zoek naar een baan: werk zoeken en vinden!

Als je contract gaat/is af(ge)lopen of je wilt van baan veranderen, dan ga je weer actief naar werk zoeken. 'Actief op zoek' is wat anders dan op wat sites als Monsterboard, Nationale vacaturebank en jobbird rondsurfen tot je geen vacaturetekst meer kan zien. Dat is je tijd verdoen en hopen op een wonder dat waarschijnlijk niet gaat plaatsvinden. Ga liever eens goed nadenken wat je wil vinden. Wil je in het zelfde werkterrein blijven of niet? Welke bedrijven spreken je aan, waar zou jij willen werken? Je eisen en wensen aan een nieuwe werkgever kun je het best opschrijven en op basis daarvan gaan zoeken naar bedrijven die hier bij passen. Je zoekt zo veel gerichter in plaats dat je met hagel gaat schieten. Je zult merken dat je ook met meer (positieve) energie gaat zoeken.

Eisen en wensen

Ga voor je zelf na wat je zoekt in een nieuwe baan. Wil je maximaal een half uur reistijd? Dat maakt je zoekgebied al een heel stuk duidelijker. Je wilt niet in de weekenden werken? Dan vallen winkels en 24u diensten zoals de zorg al snel af. En zo ga je door tot je zo concreet mogelijk hebt wat je echt wilt en zoekt. Wanneer je merkt dat je focus te beperkt is geworden, vraag je dan af welke zaken je bij nader inzien minder belangrijk vindt. Het vinden van een baan alleen op woensdagmiddag tussen 15.00 en 17.00u in de oneven weken waar je een gigantisch salaris verdiend zijn erg schaars. Hou het dus wel reëel.

Weet wat je wil

Ben je heel erg maatschappelijk betrokken, dan zal een zeer commerciële omgeving niet meteen de beste werkplek waar je op je plek bent. En wanneer je heel erg begaan bent met de natuur, dan zal een oliemaatschappij ook niet je eerste keus zijn. Durf hier ook voor te kiezen! Bedrijven zijn ook op zoek naar een bepaald type mens. Jij bent niet alleen op zoek naar een passende baan, zij zijn ook op zoek een medewerker die bij hen past! De kans dat je uiteindelijk je handtekening kunt zetten onder een arbeidsovereenkomst is klein. En anders is de kans des te groter dat je na een tijdje toch merkt dat je het niet naar je zin hebt. Zonde van jouw tijd, maar ook die van de werkgever.