6 tips voor het schrijven van een wervende vacaturetekst

Een wervende vacaturetekst schrijven is voor de meeste bedrijven nog niet zo gemakkelijk, zeker niet als je hier vrijwel geen ervaring mee hebt. Je wilt ervoor zorgen dat in ieder geval alle benodigde informatie wordt genoemd, maar tegelijkertijd is het belangrijk dat de tekst ook kort en bondig is. Daarnaast moet de lezer worden aangetrokken om bij jouw bedrijf te komen werken of stage te lopen. Om je hier enigszins bij te helpen geven we in dit artikel 6 tips voor het schrijven van een wervende vacaturetekst.

1. Richt je op de doelgroep

Zorg ervoor dat je je bij het schrijven van de vacaturetekst altijd richt op de doelgroep. Studenten spreek je op een andere manier aan dan volwassenen die al jarenlang ervaring hebben in het vak. Het kan soms lastig zijn om te bepalen wat precies je doelgroep is, maar kijk dan naar de werkzaamheden die moeten worden uitgevoerd en de competenties die hiervoor nodig zijn. Voor een job waarbij veel met internet en/of smartphones moet worden gewerkt, kun je wellicht beter een jonger persoon aannemen. Zoek je iemand voor een baan waarbij regelmatig zware materialen moeten worden geteld? Richt je vacaturetekst dan op het mannelijk geslacht.

2. Geef voldoende informatie

Uiteraard is het belangrijk dat een potentiële werknemer precies weet wat er van hem of haar wordt verwacht. Wat houdt de job precies in, om welke werkzaamheden gaat het en over welke competenties dient de werknemer te beschikken? Schrijf een stukje met algemene informaties over het bedrijf en het werk en maak daarnaast lijstjes met de werkzaamheden en competenties. Alle informatie wordt dan in de vacaturetekst weergeven en je bewaart tegelijkertijd toch het overzicht.

3. Schrijf een persoonlijke tekst

Een vacature die heel algemeen en professioneel is opgesteld spreekt de lezer waarschijnlijk niet echt aan. Het is belangrijk dat je de tekst zo persoonlijk mogelijk maakt om de interesse van de sollicitant te wekken. Spreek de lezer altijd met je of u aan en hanteer een actieve schrijfstijl. Als je dit niet doet, creëer je afstand.

4. Houd het overzichtelijk

Sollicitanten bekijken vaak meerdere vacatures achter elkaar en willen niet veel tijd besteden aan het lezen van één vacature. Ze zien graag direct wat het werk inhoudt en of zij hiervoor geschikt zijn. Maak de vacaturetekst dan ook niet te lang en houd het overzichtelijk. Dit kun je dien door korte zinnen te gebruiken en - zoals we eerder al noemden - lijstjes te maken. Lees de vacature na het schrijven nog een aantal keer door en kijk of jij zelf direct de belangrijkste punten eruit kunt halen. Eventueel kun je ook enkele woorden vetgedrukt of cursief maken om ze meer op te laten vallen.

5. Benoem de doorgroeimogelijkheden

Als een sollicitant op zoek is naar een vaste baan, is hij of zij over het algemeen ook geïnteresseerd in de doorgroeimogelijkheden. Vermeld deze dan ook altijd in je vacaturetekst, zodat de lezer kan bepalen of hij/zij voor langere tijd bij jouw bedrijf zou willen werken. Een vacature voor een baan op een wat lager niveau kun je zelfs zeer interessant maken door de doorgroeimogelijkheden te vermelden.

6. Verleid de lezer

Een zeer belangrijk punt bij het schrijven van een wervende vacaturetekst is dat je de lezer moet verleiden. Alle informatie kan keurig netjes in de vacature staan en de baan kan zeer uitdagend zijn; toch moet je de lezer aantrekken met een leuke vacaturetekst. Gebruik als eerste altijd verleidelijke woorden in de titel van de vacature, zoals uitdagend, spannend, modern, vernieuwend etc. Sollicitanten worden dan uitgedaagd om op de vacature te klikken en deze ook te lezen.

Wees creatief en onderscheid je van andere bedrijven in de vacaturetekst. Laat zien waarom jouw bedrijf hét bedrijf is waar de sollicitant zou willen werken en geef ook aan wat de baan zo aantrekkelijk.

Wil je een vacature uitschrijven en online plaatsen? Plaats je vacature dan op Vacature XL en bereik meer dan 200.000 mogelijke kandidaten!